right click

12 Nov 2013

Kak Uyul's engagement :)))

Assalamualaikum,, chickens ! Hari Jumaat lepas, 8 November kami semua ke rumah mak teh kat Kota Tinggi untuk majlis pertunangan kak uyul.Gerak dari Melaka kul 1 lebih camtu lupa bila. Sampai ke Kota pukul 4 lebih camtu sebab hujan lebat kat Senai. Dari Melaka kitowang bawak Cik ina and family. Banyak gila barang bawa dari Melaka. pheww !

lalu kat highway exit Senai. laluan baru. papa taknak ikut Kulai sebab jalan rosak. so lalu jalan yang pelik ni. highway tapi satu lane je. we found this bridge in the middle of the woods ! seram jugak aku mula2. jambatan besar ni tengah hutan. panjangnya lebih 1 km. macam Penang Bridge ! and all the way tu memang ladang dan felda je.

atas jambatan barulah dua lane dan boleh overtake dengan senang hati. bawah tu banyak gila kapal nak ke Singapore.

Okay ngengg.. nak sampai ke rumah mak teh kat Bandar Mas tu memang hujan lebat. tak nampak jalan papa kata. tapi boleh je speed 100km/j. jantung kat luar la semua dalam kereta. sejuk sangat. sampai rumah mak teh semua kelaparan dan terus makan kat hall. ada la satu hal ni masa nak makan.. konon aku nak cedok lauk. tetiba aku,, ehh ! apa ni ?! semua pandang. kenapa nana ? aku pun, heee sudu lauk baru beli kat kedai ke ni ? awat tanda harga tak buang lagi eh ? dowang kata pergi la tukar kat dapur. aku dah lapar ni, terus je masukkan sudu tu dalam lauk. satu hall memekik, woii nana kau ni apa malas sangat nak tukar sudu tu ! lantak. hidup je ni.. XPP 

     Lepas makan terus rewang kat belakang rumah. aku n nani antara orang kuat. semua wajib bekerja kecuali baby la. seronok gila rewang. kupas bawang, cili bla bla bla. sampai berbau tangan dengan bawang putih. dah la papa tu melawak je. lambat siap kerja aku asik nak gelak je. anak anak buah dia pun rajin menyakat dia. havoc gila ! dengan lidah tercabut la apa laa. malam tu papa sibuk buat sirih junjung hantaran ngan mak teh, kak long n kak uyul. kemain riuh lagi padahal berempat je. papa citer la yang dia pernah buat sirih junjung untuk pertabalan raja raja Melayu. sesedap je dia menyakat. yang dowang tu pergilah percaya. aku ngan nani memang tak tahan punya gelak. kat situ la papa citer kat dowang yang aku ni ketawa kuat kat bilik. kekadang tu short circuit sikit. hee jahat betul. malu la saya !

pak teh with abang farhan memotong daging 25 kg.

para ibu ni semua orang blok. blok tu orang yang duk kat dalam kawasan felda tu. pak teh ketua blok kat situ. tak paham ah ! bagus mereka ni. dengar je ada majlis macam ni, terus datang ramai ramai tolong. kami yang tuan rumah ni ringan la sikit kerja. hahaha ! bagus tau tolong masak ni, lepas masak terus makan. tu pasal aku suka ! aku suka masak dan suka makan.
     Sabtunya bermulalah majlis pertunangannya. siang tu molek je panas terik. majlis lepas zuhur. hujan lebat ! aku ngan nani orang kuat. nani camera woman. kemain sibuk lagi mengadjust lens DSLR dia tu di celah celah orang. aku sibuk jadi macam bodyguard orang nak bertunangnya. dah la muka serupa, baik tak tersalah orang. bohong la gitu. hujan lebat sangat tapi tetamu tetap ramai. family sebelah kitowang ni, family pihak lelaki dan orang2 blok. sapa yang duk kat beranda luar memang kebanjiran la. air melimpah sampai nak masuk rumah. semua bangun. yang kat dalam rumah lagi krik3. wakil pihak laki dan perempuan nak bercakap dan berbalas pantun pun seakan berbisik. hujan kuat gila dengan petirnya, siap blackout ! tapi alhamdulillah majlis pertunangan kak uyul n abg syafiq semuanya lancar. 

tadaa ! kak uyul. nurul syazana nama dia... dah bertunang pun. lepas ni nak kahwin dah. kak uyul la jadi nanny aku bila mama outstation. papa memang kat KL la. sedih jugak. nanti dah kahwin, dah takde orang nak jaga kami lagi. huaa !! muka kak uyul sama sangat ngan aku kalau dia pakai spek. spek pun old school. ni pun pakai lens. omey omey ! cam anak patung.


kak uyul with her sister, kak long. kak long dah kahwin, 6 tahun sudah. anak anak kak long la aku buat main cam anak patung. hahahaha !

kak uyul bersama orang orang kuat majlis pertunangan. aku nampak ayu okay mak mak tu kata. ehh taknak le bangga. dah
memang camtu. aku suka buat muka putus satu wayar gitu. ngenggg~
     After majlis sudah, majlis sambut birthday abang Syafiq lak.. seriously havoc and happening gila family dua2 belah. haha ! sedap wehh kek nya. rainbow cake gitu. nani memang dah tak sanggup dah tengok aku makan. banyak kan.. nani yang naik muak tengok aku makan. aku steady je. ya rabbi. kak long sampai tersedak2 tengok aku bedal kek tu. ehh kenapa pelik ke ? tak faham la saya. aku memang kuat makan. nak2 kek. pheww ! habis je majlis tu, duk kat dapur ngan mak ngah. citer lak pasal progress UiTM Pasir Gudang tu.. rupanya mak ngah n pak ngah suka jog kat area situ. sebab ada tasik. lepas ni duk JB balik rumah mak ngah kat Pasir Gudang je. mak ngah dah sebut nak bawa aku macam2 tempat. insya Allah.. paling takleh blah, aku ngan nani sibuk camwhore kat sofa belakang. sampai tertidur tidur ngan tudung dan baju kurungnya tu. seriously penat. aku penat makan la of course. 

woww,, abang syafiq hensem ! takde kerja, duk belakang langsir sliding door sebab nak skodeng abang syafiq. teruk perangai dua dua. -..-

celeb birthday abg syafiq.

serious gambar ni sengal. I thought nani nak snap gambar aku. rupanya dia fokus kat bunga. hee benci la !

with papa and edy. semua kepenatan. edy siap dah pakai shorts sebab basah lencun kena hujan. 


haii si budak ni kan.

3 musketeers. 


with ican.. ahhh comelnya dia !

     Hari Ahad tu last day kat rumah mak teh. pagi tu ke pasar pagi ramai2. dah macam pasar minggu kat Dungun je tengok. balik je pasar, siap2 nak balik. aku n nani tengok Tanah Kubur kat belakang. terpekik sampai 3 kali. mula2 aku berdua je ngan nani. after kitowang jerit tu, semua isi rumah datang ke belakang. ingat apahal terpekik. seriously seram. hahaha ! Bertolak balik dari rumah mak teh pukul 2 camtu. ke rumah mok su kat area Pasir Gudang. taman scientex tak silap aku. dekat ngan politek ibrahim sultan. ehh pening la kat mana ! duk kat rumah dia, makan2 dan bercerita. haha. lepas tu baru balik Melaka. sebelum balik, pak ngah bawa jalan ke UiTM PG. cantik jugak ! atas bukit. high class la sikit tempat tu. barulah nak nampak bangunan tinggi2 kan. bandar la sikit. boleh nampak highway nak ke Skudai. pagar PB opposite ngn international school tapi tak beroperasi lagi. lepas dah pusing kat UiTM barulah balik ke Melaka. kul 7 lebih malam baru sampai. Alhamdulillah...XD

haiyoo.. ican jahat ! kita nak amik gambar ngan adik dia, dia letak muka depan lens. 

with le niece, mia. omey nya omey ! saya aunty yang baik.

with le anak buah.. ican and mia

para mak cik dan Mia. XDD


Okay,, bye !! Sayonara !!






27 Oct 2013

A day with girfieee, Husna.

     Assalamualaikum, beautiful human beings ! Setelah hampir setahun.  setahun ke ? tak sampai setahun pun.. I met my bff, Tuan Nurul Husna binti Tuan Zakaria.. waaa rindu gila ! husna ni kan, boleh dikatakan bestie aku la masa zaman2 satu sem aku kat matriks. ke mana mana pun sama2. sebab dia pun satu kelas ngan aku. asrama pun sebelah sebelah je. dia dari kelantan. ehem ehem ! I JDT okay.. so semalam, aku ajak dia hangout. dia degree newbie kat UTeM. Electiral engine gituu. lahai UTeM belakang rumah aku je. dekat sangat. so aku amik dia kat kolej kediaman. bawa ke AEON Bandaraya.. strolling.. chit chatting je la banyak kan.. macam macam cerita pasal budak2 practicum aku setelah ketiadaan aku kat matrik tu. haha ! how I missed them badly ! semua dah berterabur satu Malaysia dengan degree masing masing.

                   
Tuan Nurul Husna <3 <3

     Pandainyaa la aku drive sampai jejauh sana. haha ! husna ni cerita macam macam kat aku. husna ni memang panggil aku NENEK since kat matrik lagi and I called her Kak Senah. haha ! kekampungan gituu. firstly, husna kata Nenek ni kenapa la tak besar besar. tak makan ke nenek ? kecik je dari dulu. dah nak setahun pun tak naik naik. aku kata, ini dah cukup besar dah aku rasa. sedihnya.. kecik sangat ke... haha ! husna tanya camne belajar kat UiTM semua. best la best belajar. sebab minat kann. Husna tanya, nenek kat UiTM tak cuci mata ke ? haa ini aku geram. Dia kata, kat matrik aku la paling kuat cuci mata dalam dewan kuliah. hahaha ! masuk dewan kuliah, amik seat depan pastu toleh belakang dan kiri... a panoramatic view of guys. bangang tak bertempat betul. sampai tersangkut sana sini. time tu kan naive sangat dah noob sebab first time nampak lelaki setelah 5 tahun di girls school. husna pun girls school masa kat KB. sama sama naive la kata. nampak laki cam nampak apa je.. terkebil kebil biji mata. okay conclusionnnn.. aku kat UiTM tak cuci mata okay. aku baik gila kat UiTM. kat matrik je kepala tak betul sikit. tu pasal satu sem kat matrik tu rasa cam 3 tahun. haha ! 

     Then... Husna kata dia rindu gila kat aku lepas aku dah takde kat KMM tuu. sebab buat apa2 je tanpa aku. dia rindu nak aku marah marah dia time buat Maths and Physics. seriously ! aku pun rindu nak mengamuk kat dia. jahat gila aku. tak jahat la, garang je. aku kalau ajarkan maths kat orang mesti aku suka mengamuk, bukan dengan Husna je. sorry ye, aku memang gitu. haha ! pastu Husna rindu nak aku pukul pukul dia kalau dia tertidur dalam dewan kuliah. sakit sangat kot aku pukul dia sebab after UPS 1, Husna tak berani duk sebelah aku dalam DK. dia duk belakang aku. aku duk ngan Raudhah.Raudhah bestie aku ngan Husna time kat KMM just dia tak dapat join kitowang semalam. Best sangat ada dowang tu. makan, study, pergi kelas, pergi exam semua sama sama. paling tak boleh blahh, camwhoring bawah spotlight cam apa je kitowang lepas habis kuliah malam. seriously best sangat dan aku rindu semua tu. tapi setiap pertemuan pasti ada perpisahan. biarpun pointer sem satu aku 3.5 something, aku kena tinggalkan matrik tu sebab aku dapat UiTM dengan course yang aku minat gila.sebab masuk matrik pun last option aku. belajar susah sebab fast track. memang tak laa. kaunselor bukan main taknak lagi lepaskan aku keluar dari KMM tu sebab nak aku maintain kan pointer aku sampai sem 2. taknak ! matrik susah ! marah betul Husna n Raudhah . haiyoo. 

     Sobssss. Husna ni sporting gila. dia ajak aku main bowling.. amboi,, kau besar mana. aku kecik je tau. reti berenang je, sukan lain memang bye bye la. haha,,, okay la Husna ni ikutkan saje la. takyah diajar pun memang aku reti main. fuhh ! *flips hair.. ternyata aku power jugak. banyak laa, keluar urat hijau kat tangan aku tau. haha ! Lepas tu Husna ajak aku beli ole ole Melaka untuk dibawa ke Kelantan. apa je ada kat Melaka,, belacan, cencalok, dodol. haha ! tourist kan.. Lepas dah beli semua tu, aku hantar Husna balik kolej.. Husna bagi selendang kat aku. cantik sangat, warna merah,, my favourite colour ! tapi aku tak reti pakai selendang. berjam jam nak lilit. takpe, Husna.. thanks sangat. nanti pandai la aku nak pakai selendang tu. selalu memang Azie yang tolong pakaikan dan menggayakan kalau kat BB la. kat rumah, buat sendiri. apa nak jadi pun jadilah. haha ! Husna bagi kata kata terakhir dia, membuatkan aku nak menangis tapi tak pun, nanti mengantuk terus tak boleh drive. Husna kata, jangan gaduh gaduh ngan abang awak tu ! what ?? heee okay, nenek faham. insya Allah tak.. haha. okay Husna...

** Heee,, hope to see Husna next time.. Raudhah as well,, semalam la first time keluar ngan Husna. biarpun aku 6 bulan kat KMM tu, tak pernah langsung outing sama sama. nampak tak busy nya masing masing. haha ! **

~ZAIJIAN ! ~

9 Oct 2013

HEART.. UiTM Bukit Besi, Terengganu.

                                                                    


 Hi, earthlings. Hi, blogwalkers. Hi, stalkers ! hikss.

Assalamualaikum... sebeno nya dah lama tak update.. busy final exam la katanya. betul betul betul ! kita nak story pasal tempat belajar kita selama dua sem iaitu di UiTM Bukit Besi. Kampus yang hanya menempatkan course chemical and mechanical engineering. budak budak sini semua otak di luar kepala. budak engineering kan. Masa mula mula tau kena datang sini, kita cakap, Bukit Besi ada dalam peta dunia tak paa ? Paa kata ada laa dik oi. baiklah. mana la kita tau. kita tak penah pergi. terengganu pun jarang pergi. hikss. tau dungun je. okay.. Mula mula datang sini kami tidur semalam kat Kuantan sebab paa xtau sangat jalan ke BB. so mintak tolong syaniz sikit2. sampai jugak akhirnya. esok pagi tu lah. Tempatnya agak isolated. kampung ngan estet banyak. yang pasti orangnya nampak macam natives ! seriously. takut jugak mula mula. kenapa aku dicampak ke tengah hutan ni.... belajar nana, belajar.

     Kampus UiTMBB memang cantik dan modern la. baru kan.. kolej pun high class ! bilik besau oo. lebih besar dari bilik time aku kat matriks dulu n masa di UiTM Dungun. Boleh main badminton beregu. macam tu laa. sebilik 4 orang. aku orang pertama membuka dan merasmikan bilik TPR3/303. habis kau nak bangga la nana ? okay tak. lepas tu tunggu la ahli yang lain sampai. aku kan orang jauh. hikss. UiTMBB baru di fasa pertama pembinaan. banyak fasiliti yang takde such as masjid, atm, klinik, washing machine of course ! haha.. so memang susah sikit la. kena la beli stok barang banyak banyak terus. sebab malas nak keluar ke dungun. transport lagi. selama 1 sem bersamaan 4 bulan kat situ, paa sampai 3 kali kena poslaju barang barang untuk aku. gila aku ni. sebabnya paa tak bagi aku keluar ke dungun. bahaya. GAJI BULANAN pun amik kat UiTM Dungun setiap minggu bila ada koku kat sana. okay la tu.

     Kelas kat UiTMBB memang best. Alhamdulillah semua fully air cond ! kalau kat Dungun dulu kena belajar kat rumah Duyung / Karah yang hanya kipas angin tu. panas wehh. rumah papan lama. rasa macam belajar dalam rumah tok bomoh pulak. hikss. tapi tuu la kekurangan kelas kat BB. takde LCD projector and screen. so presentation guna cara kuno. kertas A4 sambung banyak banyak jadi mahjong paper. gila la aku tak buat gitu okay. perkhidmatan print and photostat pun takde. semua lecturer yang buatkan. kami tinggal bayar je. yela kan tak cukup kemudahan lagi.. masa mula mula dulu dah la wifi tak pasang lagi. mati kutu masa minggu pertama masuk situ. nasib aku pakai mobile internet. tapi line macam apa. line telefon pun satu bar je. betul betul isolated. aku tension masa mula mula datang situ. aku call mama nangis2 nak balik. mama kata duduk je la situ. bersabar je la. okayyy. Kafe kat situ not bad la. masa mula mula memang la takde choices sangat tapi bila lama lama tu okay dah. syukur ! tapi tu laa, harga mahal. sesuka dia je letak harga tinggi2 ingat kami di sini millionaire ke. lepas tu kafe suka buka tutup ikut suka mak nenek dia je. takde cuti takde ape, tutup pulak. dia ingat ni Dungun ke apa. sabo je la aku.

     Kampus UiTMBB ni dekat ngan sebuah tasik. Tasik Puteri. boleh jalan kaki je ke sana. takde jauh mana. siapa yang kaki pendek tu rasa la jauhnya. kahkah ! amboi gelak besar nampak. tasik tu ape je ada. ada tasik la. pastu ada air terjun. bukan la air terjun tapi air tasik yang mengalir ke bawah. so ramai la students yang suka mandi kat situ. mostly guys la yang conquer tasik tu. eee menyampah aku. kami yang perempuan ni takde chance. bebudak  tu pergi waktu petang. aku decide nak ke situ bila time orang solat jumaat. tapi panas lak time camtu. aku nak swimming kat situ. aku suka berenang la ! aku tak boleh tengok orang berenang dan aku tau memang takde chance punya. takpe la, balik ni berenang la kat swimming pool ye nana.. takut jugak air tasik tu kot terkena kencing tikus je. kan dah satu hal. aku datang situ masa awal2 sem je ngan roomates. pastu masa one day before aku balik Melaka. ke tasik ngan Aidil. tu je laa lain masa aku tak pergi pun. takut nak ke sana. dengan bebudak kampung yang perangai tah macam apa. memekak je. menakutkan !

     Last day aku kat UiTMBB ialah pada 8/10/2013. habis final paper maths tu terus balik. sedih sangat. even aku rasa BB ni teruk, tapi BB best sebenarnya. seriously aku dah start nangis dari tengah hari masa hari last tu. pastu exam. semangat gila la sebab dah nak balik. sampai tak cukup buku soalan. hope sangat maths dapat A+ macam last sem. aminnn. haha. balik tu paa dah tunggu kat bawah. and I'm just like,,, ala, kita taknak balik ! so naik la bilik mengangkat barang barang ke bawah. yang sengalnya nana ni, masa kemas tu menaaaaangis je kerja aku. astaga. teruk gila aku ni. aku taktau kenapa sedih sangat. roomates semua sabar je tengok aku. yela aku balik paling awal. lepas nii dah takde orang dowang tu nak buli. serious sedih gila ! aku rindu semua. bukan roomates je. 1 sem tu aku rasa macam setahun. ada yang strangers menjadi besties la. macam2 kenangan. yang pasti roomates aku sangat bertuah sebab menerima kiss aku yang sangat mahal ! semua request nak kiss daripada aku. haaa comel sangat dowang kata. eee malu kita !! semua pelik, kenapa aku perlu nangis. kan nak balik dah. korang taktau apa aku rasa ! hahaha. so dalam kul 5 lebih tu secara rasminya aku keluar dari UiTMBB. balik Melaka !


okay tu je nak story.. nanti tengoklah gambar gambar niii.. only in UiTMBB !!


UiTM Kampus Bukit Besi
view dari jalan nak ke tasik

cantik sebenarnya kampus ni !

library.. bangunan khazanah. best sangat library ! cantik ! study dengan view hutan melalui tingkap. tapi itulah, aku SUKA kerusi library. kena duk elok elok. nanti jatuh ke depan. jatuh la standard.


Inche Ridhwan.. hikss. my classrep. sangat rajin. left-handed. ex matriks pahang.

Nyonya Nana. Assistant classrep je. pangkat tak berapa tinggi. rajin jugak minah ni buat kerja. minah ni pun left-handed dan ex matriks melaka. banyak pulak chemistry ngan classrep. haha !

with le roomates.

tasik puteri tapi time ni air nya agak surut sikit.

kat sini laa boleh mandi ! yang tempat gelap tu bahaya sikit untuk sapa yang tak reti berenang. one day aku nak try jugak tengok berapa dalam air tu. tapi bilalahh masanya.

gambar ni masa second last day aku kat BB. aidil ajak ke tasik. kahkah. nasib baik tak hujan. sebeno nya gambar ni dah di edit kasi terang. kalau tak memang agak gelap sikit. muka sama tak ?? haha! thanks la genius !
                               





11 Sep 2013

Jamuan Raya UiTM Bukit Besi :)


     Assalamualaikum makhluk makhluk sekalian.. lama la tak update. takde masa. nak final dah kan. busy dengan test yang banyak. heee.. minggu akhir akhir ni laa aku jadi orang gila merit. asyik nak ke aktiviti yang ada merit je. ye la duk kat universiti ni bukan setakat nak belajar je tapi kena jugak aktif benda lain. tapi belajar janganlah sampai diketepikan. ni semua nak dapatkan kolej punya pasal la sem depan. takkan la merit kosong pun nak bersenang lenang di kolej. ada tak pasal pasal kena pasang khemah kat luar kampus. haiyaa tak boleh bayang la. okay sudahlah membebel nana. Last week ada jamuan raya kat kampus. hari Sabtu rasa aku. pukul 10.30 pagi camtu sampai 2 petang. best gila. makan lah paling sedap. kena pulak si penternak hantu raya macam aku ni kan. 4 pinggan pun masih lagi tahap normal. kayy, tengoklah punya gemuk sekarang.gemuk ke, berat aku tak sampai 50kg pun. sehari sebelum jamuan tu kelas aku membantu dalam merewang. itu dikira aktiviti KI kitowang. senang la,, takyah decide aktiviti lain untuk KI sem ni.. rewang best gila ! ramai tak percaya yang aku boleh membuat kerja kerja dapur camtu.. ada mulut yang berkata, aku ni orang high profile.. eeeuu aku tak suka orang kata aku gitu. aku tak suka dibezakan dengan darjat. semua orang reti kot buat kerja kerja camtu. kay forget bout it. huhh. masa rewang tu lah nampak bersatunya budak budak kelas aku. Alhamdulillah. sejuk hati melihat. hahaha! takde nak gaduh gaduh semua kan. suka la and everybody helped each others.


~Pheww,, taknak lah bebel lagi. ini je gambar yang sempat diambil masa jamuan raya tu. sampai hang terus tab aku malam tu. shut down tetiba. maybe siang tu aktif sangat kot tab bekerja. sedih sebenarnya. patah hati dah aku. ehh macam orang putus cinta pulak nana. *tunjuk gigi*

dari tepi yang paling serabai dan selekeh tu namanya nana, azie, nuyu, tiera, dayah dan teah. roomates merangkap classmates adalah azie, nuyu dan teah. dayah n tiera tu classmates di bilik sebelah. rasa nak pecahkan je dinding bilik kami tu untuk belajar bersama sama.



sumpah aku gelak sampai ke pagi esok melihat gambar ni. it's a family photo. tak pasal pasal aku kena jadi mak dan nizam menjadi ayah. OMG productive gila punya ramai anak anak. hahaha ! ini hanyalah sandiwara gambar je okay. mama kalau tau ni mampuih aku dia perli. haha !
                               

syaniz, nini, mimi, teah, nizam, daus. dan yang kat depan yang gedik sokmo tu aku la, sibuk je orang tak jemput pun aku amik gambar. tetiba gatal nak interframe. dah dapat la position sedemikian. 

with classmates. ramai sangat sampai tak muat tab aku. hahahaha ! nani kata aku dalam gambar ni macam orang buta. okay fine aku rasa cam nak kikis aje tinted spec aku time tu jugak. haihh.

syaniz jadi hero kepada gadis gadis gorgeous ini.

my roomates yang sporting gila with awang. mama kata awang lah budak paling handsome dalam kelas aku. i think dia tak handsome pun. tapi good looking tu ye la.

~okayy yang ni gambar gambar yang kononnya sweet couples of the day. roomates aku semua pakat buat wallpapers phone masing masing dengan gambar sweet couples. sorry, I'm not interested with all those. handphone aku cikai, takde wallpaper :PPPP hypo nana is hypo ! kononnya kononnya !!


with my kembar, Ahmad Syaniz Syafiq. hahaha. dari sem lepas dia dah declare kami kembar. okay boss. dia tak pakai spec old school dia tu kalau tak memang sebijik gila muka kami. baju pun biru jugak. amboi banyak pulak kimia gunaannya kan. memang banyak la sangat chemistry, dalam register kat kelas pun nama dia first and aku second. asyik duk belakang dia je time final. sorry syafiq kalau aku suka tendang kerusi kau time exam. maklumlah, fokus hingga ke titisan darah terakhir kan. kononnya, kononnya..


with the brilliant guy of UiTM Bukit Besi, Aidil. Aidil kata gambar ni awkward gila. dan aku pun kata begitu jugak. yelah, orang brilliant kan,, rasa lain gila bila communicate dengan dia. terasa diri ini sangat lah minute ! tengok la tu, aku kecik je.. segan pulak. terasa kependekkan yang amat okay. Syaniz kata kitowang ni keyboard warriors je tapi bila jumpa depan depan semua bajet segan. haihh entahlah sebab aku tak kenal pun Aidil sebelum ni. masa part 1 pun pernah dengar nama dia je tapi tak cam muka. masuk BB pun aku tak kenal jugak dia ni. kenal pun sebab dia ajar group aku untuk presentation OC. mula mula aku cakap dia ni kerek gila. Aidil ni debater ! pandai gila speaking. rasa dia sesuai amik law dan bukan engineering. haha ! semoga Aidil dapat band 6 ye untuk MUET. ganbatte kudasai Aidil san !

with my classrep, Ridhwan. saya assistant dia je. pangkat tak besar mana pun. haha. kebetulan baju kami sama colour hari tu. baguihh le tu. bengong ini pun orang kata banyak chemistry.. dah la baju sama, pastu dua dua ni pulak lefthanded. haihh. orang lefthanded ni unik tau tak !

teah yang kiut miut ni dengan syaniz.

nuyu the barbie doll with syaniz. malam tu celebrate birthday dia. terharu gila dia semua roomates kissed dia. hahaha ! aku cadang nak prank dia guna kuit tart. lagi kejam aku. yelah, dah terbiasa aku buat gitu masa zaman muda muda di gegirls high school dulu. taknak lah nanti kotor bilik, aku jugak yang paling malas nak kemas.

teah with azarul izham. budak paling malu malu biawak dalam kelas. tapi dikaitkan dengan si azie. aku pun tak paham kenapa. si azie pun cam dah angau tengok si izham ni . siap curi curi gambar. lucu la azie.

teah with abang Iwan.. farizwan abdullah. 

mimi the legend dan azarul izham

nuyu with iwan. mereka teman sekuliah masa kat asasi palam dulu. ngan mimi dan MB. diketemukan di UiTMBB dan sekelas pulak tu. okayy.




syaniz dan kak sheera. scandal !!! aku jadi orang tengah tu yang tak menahannya. akak tu duk satu floor ngan aku. hari tu kakak tu demam dan syaniz suh aku bagikan kakak tu ubat kat bilik dia. concern kann syaniz. ni pun keyboard warriors jugak aku rasa dowang ni. aku yang panggil kakak tu untuk amik gambar. 
Ragam bebudak kelas

askar pencen bercamwhoring. syaniz dan nizam. gedik gila ini gambar. aku gelak sampai sakit perut. hauihh.

the pentols.. azarul izham, awang, iwan.


with mimi the legend... baju kami hampir serupa patternnya. hahahaha.



UiTMBB's Miss Worlds.. teah, nana, nuyu, mimi, tiera, syieda, dayah, nini. undilah mereka ni ye. siapa yang berjaya menjadi Miss World dalam mimpi.